Jag ser honom

Helt plötsligt träder Gud fram och blir tydlig, det som var gråt bekänner sin verkliga färg och relationen med honom blir allt. Teologi förflyttas till en djup respekt och ett sökande av närhet till Gud. Plötsligt träder hans ord fram och blir inte längre ord på ett papper utan blir dyrbara löften och sanningar som förvandlar mitt hjärta och får mig att älska honom allt mer

Bönen förvandlas från ord till närvaro, från tröttsamt strävande till en kärleksfull omfamning. Andakten förvandlas från minna ord till Guds viskande. Bönen blir nu livet och allt skall tvättas i bön innan jag vågar gå. Min mästare blir nu min följeslagare och vän.

 Plötsligt blir min synd svart, så svart och min skam och skuld blytung, Plötsligt finner jag mig på knä gråtande men framför mig står Jesus och sträcker sina sårmärkta händer. Plötsligt är jag förlåten. Kärleken och friheten jag känner vittnar, jag är förlåten.

Mina händer börjar brinna av hans närvaro jag lägger dem på dem som behöver honom och hans kraft rusar genom mig och förvandlar dem. den ensam finner ro, den slagne finner vila den sjuke blir helad. Mästaren bor nu i mig.

Plötslig ser jag himlen och jag ser mästaren, jag ser hans hjärta och hans kärlek och längtan efter sin barn. Jag ser hans tårar och hans sår märkta händer. De vittnar för mig, de säger kom till mig, jag har köpt er fria, kom.

En upptäckt

 

Ibland gör vi en upptäckt i vårt kristna liv som hjälper oss på djupare sätt och för oss vidare i vårt kristna liv. Kanske ett bibelord får nytt ljus och ger oss en starkare tro. Kanske en predikan ger oss något som får oss att släppa något i vårat liv eller kanske införlivar nya goda vanor. Oavsett var så gör denna upptäckt stor påverkan i våra liv.

Jag har några sådana upplevelser men det är främst en jag vill dela med er. Jag har nu varit en kristen i 25 år och under halva denna tid var Gud ganska avlägsen. Han fanns där på pappret men i vardagen fanns han inte. Jag hade en tro och jag bad och ibland kunde jag få en liten glimt av honom men inget mer. Det handlade om små övernaturliga händelser där jag och Gud mötes. Trots dessa små händelser växte en längtan i mig att få mer. Hur mer jag sökte Gud hur mer verklig blev han för att en dag plötsligt bli en person som inte syns men som vandrar med mig mitt i vardagen. När jag lagar mat är hans närvaro över mig. När jag kör bil är han där. När jag leker med barnen är han där. Trots dessa starka upplevelser av honom växer de ständigt i styrka.

Ibland när jag ber blir hans närvaro så stark att min kropp inte riktig kan fungera normalt jag börjar skaka lätt och ibland blir jag helt slut. Men den frid och glädje jag känner i detta är så stark att den för mig igenom det mörkast mörker utan att ta skada.

Hans närvaro är som en famn att krypa upp i och vara i. När det gör ont finns han där och jag får tröst och stryka. När jag är glad får jag komma dit och glädjas i gemenskapen med honom.

Denna mäktiga närvaro är nu mitt allt och jag ser med spänning på hur den ska växa och vad detta kommer betyda för mig och min omgivning.

Det som är fantastiskt i detta är att min upplevelse inte är bara för mig utan för alla. Det handlar inte om något annat än att Gud vill ha gemenskap med alla människor!

 

Kjell-Gunnar Bergman