Less of me and more of you

 

Det finns två saker jag har lärt mig som församlingsledare som är avgörande för mitt sätt att nå människor. Det första är förtroende om jag inte får människors förtroende når jag inte fram. Jag kan vinna en diskussion men förlora ett förtroende. Om jag inte lever ett trovärdigt liv tappar jag allt. Detta påverkar allt jag gör både privat och offentligt. Jag måste möta människor där dom är, se dem och lyssna och respektera dem.

 

Det andra är att jag måste vinna Guds förtroende. Utan att jag går Gud till mötes i mitt liv och ger mitt liv till honom i ärlighet och uppriktighet och lägger Guds ord som grund i mitt liv kommer jag inte att föra människor till honom. Det är Jesus i mig som gör det möjligt för mig  att föra männsikor till Gud.  

Uppdraget Jesus har gett oss är tvådelat. Vi ska tala om Guds rike och demonstrera Guds rike. För att jag ska kunna göra detta behöver jag lära känna Gud. Lära känna Gud och leva så nära honom att jag hör hans hjärtslag och höra när han talar så jag kan förmedla vad han säger. Jag behöver en djup intim relation där Jesus blir allt och jag förlora mig själv i honom.

 

Jag är dålig på detta och det smärtar mig djupt. Därför blir jag så gripen när Gud i sin nåd låtit mig se verkligheten av hans rike. Under flera år har jag sett hans helandeunder och bevittnat när han berör människor och tröstar dem nästan ögonblickligen. 

 

Vad har jag gjort? Ingenting jag har slutat att diskutera Gud och börjat be för dem. Jag har tagit deras hand och i Jesu namn bett för dem. Gud har varit trogen sitt ord och helat dem, tröstat dem ,befriat dem och hjälpt dem. Jag har fått se en glimt av hans rike blir verkligt.

 

Förkorta ben, sprickor i ben, tinnitus, ledvärk, psykologiska fängelser, Skolios, demoner flyr. Gudsnärvaro, frid m.m

 

Några citat jag hört efter att jag har bett för människor.

 

”oj nu känns livet värt att leva”

Jag kom i tårar av sorg nu går jag med tårar av glädje (något åt det hållet)

”är det, det här jag hånat hela mitt liv”

”är det ok om jag ringer min son, han behöver handen”

 

”Less of me and more of you”

 

Kjell-Gunnar Bergman