6. apr, 2014

Frid

 Joh 14:27 Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.

Mitt i människans strävan kommer detta märkliga budskap, känn ingen oro. Man skulle kunna börja protestera och resonera att Jesus inte visste hur livet är. Man skulle kunna förklara orsaken till mina problem och min oro. Värken, sorgen, ångesten, sjukdomen, arbetslösheten, listan kan bli lång.

Men det är trots allt Jesus som ger oss uppmaningen att inte vara orolig. Hur kan Jesus presentera en verklighet som är så långt ifrån vår verklighet?

Nyckeln är denna lilla mening är, Tro på mig! En sådan enkel mening men som rymmer så mycket. Hur kan det komma sig. Finns det en frid bortom allt mänskligt strävan och förståelse. En frid som trotsar allt förnuft och ger mig frid trots allt, mitt i allt.

Jesus ber om en relation med oss, en relation som för oss in i en gemenskap med Gud själv. En relation som förändrar allt. Han ber oss att lita på honom på ett sådan sätt att alla våra känslor följer med. Han vill vara vår försörjare på alla områden. Om Gud är för oss vem kan då vara emot oss. Skall inte han ge det vi behöver han som inte ens skonade sin son.

Tro på mig! Även här kan vi börja värja oss men vad vi än säger står Guds ord kvar

 ”Känn ingen oro. Tro Gud, och tro på mig.

Jag har inte denna relation med Gud alltid men jag har upplevt det men jag sträcker mig framåt och har bestämt mig jag vill finna den helt och hållet. Följer du med?

 Kjell-Gunnar Bergman