Personligt

 

Närheten till Gud är det som för mig är meninge med allt och detta präglar mina dikter och mitt liv. lever ständig med min svaghet och med mitt beroende av honom och blir ständigt påmind av mitt allt växande behov av honom. 

 

Bakgrund och glimtar från mitt liv

 

Uppvuxen i Frälsningsarmén då mina föräldrar är officerare i rörelsen och i detta blivigt starkt präglad av rörelsen men främst av mina föräldrar som på ett påtagligt sätt fostrat mig i tron och fört mig fram till min tro som betonar det verkliga framför det teoretiska. Är djupt tacksam för mina föräldrars djupa tro på Anden som Guds kraft. Detta har påverkat mig från tidig ålder och gett mig en tro för mer. Har jobbat som Officer i rörelsen i cirka 10 år vilket har präglat mig mycket. Finns dock inte kvar i rörelsen.

Har även präglats av Christer Lindberg som är en släkting till mig och har många gånger genom hans person och förkunnelse fått mig att se bortom trons teori till nuets Jesus.

Mobbningen

Under skoltiden hade jag det svårt med mobbning orsaken är oklar förutom barns elakhet och ondska fanns det nog en orsak i min personlighet. Jag är för modig för mitt eget bästa och var väldigt mottaglig för ord. I dag är jag väldigt öppen och berättar om min mobbning för att försöka hjälpa andra att orka vidare.

Torontovälsignelsen

När Torontovälsignelsen kom till Sverige påverkade den mig väldigt starkt. Efter år av mobbing och djup smärta fick dessa märkliga Gudsmöten mig att bli hel. Allt hände inte på en gång men jag har några möten där hans kraft plockade bort år av smärta på några timmar. I detta besökte jag som 15 åring väckelsen i Toronto vilket fördjupade min kärlek för andens verk och förstärkte kursen att se Gud verka där jag är. Fick på senare år förmånen att få åka tillbaka 25 år senare och gå deras ledarskola och se och bli berörd mer av det som satte mitt liv i brand.  

Pragmatisk teolog

Har läst en del teologi men anser mig inte som en teolog utan vill mer se mig som en som söker en fungerande tro i vardagen. Tron är för mig inte främst en lära utan en språngbräda till verkligt liv. 

Med vänlig hälsning

Kjell-Gunnar Bergman