Personligt

Jag anser mig som en ärlig människa, uppriktig, glad och social. Väldigt spontan vilket har två sidor. Jag är lite slarvig till vardags men väldigt noga med Guds ord. Högljud kan jag vara, ibland över gränsen. Har behov av bekräftelse kanske mer än andra men följer Guds ord även när jag blir ensam. 

Är för modig för mitt eget bästa. Jag är mig själv, okonstlad och ogenerad och svårhanterlig. Jag är rak och vass i det jag säger men aldrig med några elaka motiv.

Jag är lekfull och tokig och tror gott om alla.

 

Bakgrund och glimtar från mitt liv

 

Uppvuxen i Frälsningsarmén då mina föräldrar är officerare i rörelsen och i detta blivigt starkt präglad av rörelsen men främst av mina föräldrar som på ett påtagligt sätt fostrat mig i tron och fört mig fram till min tro som betonar det verkliga framför det teoretiska. Är djupt tacksam för mina föräldrars djupa tro på Anden som Guds kraft. Detta har påverkat mig från tidig ålder och gett mig en tro för mer. Har jobbat som Officer i rörelsen i cirka 10 år vilket har präglat mig mycket. Finns dock inte kvar i rörelsen.

Har även präglats av Christer Lindberg som är en släkting till mig och har många gånger genom hans person och förkunnelse fått mig att se bortom trons teori till nuets Jesus.

Mobbningen

Under skoltiden hade jag det svårt med mobbning orsaken är oklar förutom barns elakhet och ondska fanns det nog en orsak i min personlighet. Jag är för modig för mitt eget bästa och var väldigt mottaglig för ord. I dag är jag väldigt öppen och berättar om min mobbning för att försöka hjälpa andra att orka vidare.

Torontovälsignelsen

När Torontovälsignelsen kom till Sverige påverkade den mig väldigt starkt. Efter år av mobbing och djup smärta fick dessa märkliga Gudsmöten mig att bli hel. Allt hände inte på en gång men jag har några möten där hans kraft plockade bort år av smärta på några timmar. I detta besökte jag som 15 åring väckelsen i Toronto vilket fördjupade min kärlek för andens verk och förstärkte kursen att se Gud verka där jag är.

Pragmatisk teolog

Har läst en del teologi men anser mig inte som en teolog utan vill mer se mig som en som söker en fungerande tro i vardagen. Tron är för mig inte främst en lära utan en språngbräda till verkligt liv.

 

 

 

 

Med vänlig hälsning

Kjell-Gunnar Bergman