Tala ut och pröva

Här kommer jag publicera profetiska (ord från Gud) tilltal jag får och har fått. Kommer även dela en del profetiska bilder som jag har fått och som jag tror andra kan ha nytta av. Hur vida jag kommer publicera andra hälsningar får jag återkomna till.

Min avsikt med att publicera detta är att jag menar att Gud vill säga något och om vi har något som kan vara Gud måste det talas ut. Sen skall det prövas.

Vi behöver söka i ordet för att kontrollera att det stämmer. Vi behöver söka Guds ansikte för att få bekräftelse. Denna process att pröva är väldigt viktig. När vi prövar något och finner det sant, Hur går vi då vidare med budskapet?

Jakop 1:22-25

22Bli ordets görare, inte bara dess hörare, annars tar ni miste. 23Den som hör ordet men inte gör vad det säger, han liknar en man som i en spegel betraktar sitt eget ansikte: 24han ser sig själv men går därifrån och har strax glömt hur han såg ut. 25Men den som har blickat in i den fullkomliga lagen, frihetens lag, och håller sig till den och inte glömmer vad han hört utan verkligen gör något, han blir salig genom det han gör.

Det profetiska ordet och budbäraren

Det förekommer alltid en överföring från den som profeterar till budskapet detta behöver inte alltid vara fel. Den som profeterar är en person med ett kulturellt språk och sammanhang som färgar av sig i de profetiska orden. Gud tar inte bort vår identitet utan han använder sig av den.

Vid ett tillfälle delade jag en profetisk hälsning på nätet en kvinna läste detta och började kontrollera vem jag är, vilket är bra. Hon kom då fram till efter ha läst min Facebook profil att jag inte var tillräckligt helig och där av var hälsningen felaktig.

 

All form av smörjelse (övernaturliga krafter från Gud) bevisar inte automatiskt något om personernas karaktär och trovärdighet. Så vi får inte följa smörjelsen utan vi följer Jesus. Jag är en vanlig människa som älskar Jesus och vill följa honom i allt jag gör. Jag är full av brister som jag är smärtsamt medveten om.

 

Jag lever med mottot

 

"Döm mig, så jag får leva"

 

                och

 

"Förlåten för att gå vidare"

 

  Kjell-Gunnar Bergman